Relació amb els productors

Com que busquem un equilibri entre aquests dos objectius, la qualitat del producte i la proximitat, no veiem prou coherent consumir aliments de l’agricultura biològica produïts a milers de quilòmetres. En el cas de les fruites i les verdures, per exemple, estem parlant de productes que no han madurat adequadament o que s’han fet madurar artificialment i que comporten una gran despesa energètica perquè s’han transportat des de molt lluny. A més, la major part dels beneficis derivats de la seva venda, aniran a parar a les mans d’uns intermediaris que controlen la seva comercialització a distancia.

Els petits pagesos sempre han tingut un problema molt greu: com arribar als consumidors sense passar pels intermediaris. L’existència de grups o cooperatives de consum com el nostre, els simplifica de molt el problema de la distribució i, a més, els proporciona un mercat local assegurat. Això els permet planificar futures millores en les seves explotacions i viure més tranquils.

pages

Per tant, és una relació directa que comporta beneficis mutus;  perquè els avantatges pels productors acaben representant una rebaixa del preu que paguem els consumidors.

Aquesta relació directa amb productors locals, ens permet saber molt més fàcilment d’on ve i com s’ha produït o com s’ha elaborat el que mengem. És habitual que els productors ens ofereixin visitar les seves explotacions o els seus obradors i això ja vol dir alguna cosa.

En qualsevol cas, els membres de cada grup local de consum sabem d’on ve i com s’ha produït cada producte i cada família decideix si el compra o no.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s