On volem arribar?

Molts pagesos no fan el pas cap a una agricultura més sana, perquè saben que distribuir els seus productes seria un gran problema i, a la vegada, molts consumidors no compren aquests productes perquè són més cars i de mal trobar.

El Guaret grup vol ajudar a trencar aquest cercle viciós. L’autoorganització local dels consumidors i consumidores i la seva aliança amb els productors i les productores de la seva comarca, ens sembla l’eina més adequada per acabar amb els grans intermediaris que ens espolien als uns i als altres. La creació dels grups locals de consum i de la nostra associació, és important com a primer pas, però  el canvi que representa és insignificant quantitativament.

Necessitem la participació de totes les empordaneses i els empordanesos disposats a canviar la seva relació amb els aliments i amb les persones que els produeixen. Un moviment que arribi a generar prou massa crítica com per convertir el cercle viciós del consum convencional en un cercle virtuós.

Els resultats no seran pas immediats. El ventall de productes que podem comprar, tot i ser ampli, és encara limitat. Som ben conscients que arribaran els èxits i els fracassos i tenim molt clar que no hi haurà cap miracle. Les coses només canviaran si nosaltres (i els pagesos) assumim el risc de fer un pas endavant i d’equivocar-nos.

Si vols més informació. Si vols ser part d’aquest canvi. Si vols conèixer d’aprop algun dels grups de la comarca o apuntar-te a la seva llista d’espera, clica sobre els enllaços d’aquí sota o escriu un missatge a l’adreça que t’interessi.

 

El Tràmec (Figueres) http://coopeltramec.wordpress.com/

La Selvatana (La Selva de Mar) http://cooperativalaselvatana.wordpress.com/

La Bresca (Figueres) http://labrescacooperativa.wordpress.com/

El Garrollar (Vilajuïga)

Castelló d’Empúries

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s